Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
badkamer of douche

Badkamer of douche: nieuwbouw, renovatie en verbouwing

Badkamer of douche: nieuwbouw, renovatie en verbouwing. Gebr. Middelveld kan u van dienst zijn bij de aanleg van elektra, watervoorziening, plaatsen van de douchecabine, maken van een inloopdouche, aanleggen verlichting, ventilatie etc. Onze erkende installateurs zorgen voor een vakkundige installatie.

Optimale installatie is van groot belang

Badkamer of douche: nieuwbouw of renovatie

Optimale installatie bij badkamers is van groot belang en voorkomt problemen, storingen of lekkages. Dat geldt zowel bij nieuwbouw als bij renovatie en verbouwing van uw woning. Professionele installateurs zorgen voor vakkundig installatiewerk. Daarbij kunt u denken aan:

 • aanleg of verplaatsen, wijzigen van de waterleiding
 • aanleg of verplaatsen, wijzigen van de waterafvoer
 • aansluiting op het riool
 • de juiste ventilatie in uw badkamer waardoor u schimmel voorkomt
 • aanleg van verwarming of vloerverwarming en het plaatsen van radiatoren
 • een veilige aanleg van elektra en verlichting
 • plaatsen van douchecabine, ligbad, wastafels
 • plaatsen van kranen
 • aanpassingen t.b.v. mensen met een beperking

Ventilatie in de badkamer

wtw-unit

Goede ventilatie is in het hele huis belangrijk maar misschien nog wel het belangrijkst in de badkamer. Daar zijn namelijk de temperatuurschommelingen en de luchtvochtigheid het grootst.

Met de juiste ventilatie in de badkamer voorkom je condensvorming en schimmelvorming. Vooral in nieuwe woningen waar de isolatie goed geregeld is, is ventilatie belangrijk.

onderscheidt in:

 • natuurlijke ventilatie
 • mechanische ventilatie.

Bij natuurlijke ventilatie vindt de luchtcirculatie op een natuurlijke manier plaats. Dit gebeurt via ramen en deuren, ventilatieroosters, muurroosters, en door de kieren en naden.

Natuurlijke ventilatie is vaak niet genoeg. In dat geval biedt mechanische ventilatie een uitkomst.

Er is mechanische ventilatie in combinatie met natuurlijke ventilatie en gebalanceerde ventilatie.

Bij mechanische ventilatie gecombineerd met natuurlijke ventilatie wordt de vervuilde lucht door middel van afzuigers afgevoerd. Via natuurlijke toevoer komt er weer schone lucht de ruimte weer in. Er wordt bij gebalanceerde ventilatie net zoveel frisse lucht toegevoerd dan ‘vuile’ lucht afgevoerd. Bij lokale balans ventilatie is dit enkel in één ruimte geregeld, bij centrale balans ventilatie vindt de ventilatie met behulp van één unit het hele huis plaats. Een WTW (Warmte TerugWin unit) regelt deze centrale balans ventilatie. 

Meer over de WTW

 

Riool en waterafvoer

Riool en waterafvoer badkamer

In een badkamer is vuilwaterafvoer belangrijk. Daarom dient de afvoer van water goed geregeld te zijn bijvoorbeeld bij de wastafel, het ligbad of zitbad en de douchecabine. Onze installateurs kunnen u van dienst zijn bij o.a.:

 • plaatsen van de waterafvoeren en waterafvoerbuizen
 • aansluiting op het riool van het toilet, douche en bad
Riolering

Aanleg elektra en verlichting

aanleg verlichting en elektra badkamer

Een veilige aanleg van de elektra is in altijd van belang maar zeker in de badkamer. Vocht en elektra gaan moeilijk samen. Daarbij kunt u denken aan het plaatsen van stopcontacten (wandcontactdozen), verlichting zoals inbouwspots of het plaatsen van trekschakelaars voor de wasmachine. Onze elektriciens kennen de wet- en regelgeving precies rond elektravoorzieningen in badkamers.

Elektra aanleg

Water en waterleiding

Water en waterleiding aanleggen in de badkamer
Watertoevoer en waterleiding kunnen onze installateurs voor u aanleggen. De leidingen frezen wij in de muur zodat ze zijn weggewerkt.  Gebr. Middelveld kan voor u de warmwaterleiding en de koudwaterleiding aanleggen.
 
Ook kunnen we alle werkzaamheden uitvoeren zoals:
 • het plaatsen van wastafels
 • het plaatsen van kranen
 • het plaatsen van een douchecabine of bad met bijbehorende kranen
Water en waterleiding aanleggen

Energiebesparing in de douche

Energiebesparende maatregelen douche

Zeker bij nieuwbouw en bij verbouwing is het verstandig goed na te denken over energiebesparende maatregelen in de douche of badkamer. Natuurlijk kunt u er zelf van alles aan doen zoals voorkomen dat kranen blijven druppen, de radiator dichtdraaien wanneer u klaar bent met douchen of de verlichting uitdoen wanneer u geen gebruik maakt van de douche. Maar u kunt structureel besparen wanneer u nadenkt over duurzame installaties.

Waterontharder

Een waterontharder kan besparing opleveren op het gebied van: aanschaf shampoo en schoonmaakmiddelen.  Tevens bespaart een waterontharder u persoonlijk energie omdat het schoonmaken van de badkamer minder tijd vergt.

Ledverlichting

Ledverlichting in de badkamer is ook een energiebesparende maatregel. Ledlampen zijn zuiniger en gaan lang mee. Een overweging bij de aanleg van de verlichting om te kiezen voor ledlampen. Belangrijk is dat de aanleg van ledverlichting op de juiste wijze gebeurt. Er is namelijk kans dat er storingen ontstaan in de elektriciteit door de vochtigheidsgraad in de badkamer. In Nederland zijn er veiligheidsvoorschriften voor laagspanningsinstallaties waar precies omschreven staat waaraan de aanleg moet voldoen. 

Verwarming

Ook de aanleg van verwarming kunnen wij voor u uitvoeren. Van het ophangen van (design) radiatoren tot het aansluiten op de CV ketel. Vloerverwarming in de badkamer zorgt voor veel gerief. Ook voor de aanleg van vloerverwarming bent u bij ons aan het goede adres.

Duurzame energie

Aanpassingen badkamer voor mensen met een beperking

Aanpassing badkamer

Soms moet de badkamer of het toilet aangepast worden omdat u te maken krijgt met een beperking van uzelf of een gezinslid. Aangepast sanitair kan de onafhankelijkheid van mensen met een beperking vergroten. Er zijn diverse aanpassingen mogelijkheid om dit gebied.

Op het gebied van aangepast sanitair kunt u denken aan: een aangepast zitbad, aangepaste kranen, en een ergonomische wastafel. Maar ook aan een douchezitting, armleggers, toiletverhoger, of douchewc. Vergeet ook de spiegel niet, deze kan eventueel kantelbaar uitgevoerd worden.

We kunnen een vlakke (antislip) douchevloer maken met daarin een douchegoot voor een goede waterafvoer.

Kortom, veel mogelijkheden om een mooie, veilige en gebruiksvriendelijke badkamer te maken. Wij kunnen samen met u de mogelijkheden bekijken, dagelijkse verzorging is immers voor iedereen belangrijk.

Problemen in de badkamer

Problemen in de badkamer

In de badkamer kunnen diverse problemen of storingen ontstaan. Te denken valt aan verstoppingen in afvoeren of het riool waardoor er stankoverlast ontstaat. Ook kunnen er problemen ontstaan door een slechte ventilatie zoals het ontstaan van schimmels. Gebr. Middelveld kan u van dienst zijn wanneer er dergelijke problemen zijn in uw douche of badkamer zoals:

 • u hebt geen warm water meer in uw douche of de verwarming doet het niet meer
 • u hebt problemen met de vloerverwarming
 • u hebt lekkages bij wastafels, kranen, afvoeren
 • u hebt verstoppingen bij het riool of verstopte afvoeren
 • u hebt stankoverlast maar u weet niet waar het vandaan komt
 • u hebt problemen met de elektra of er ontstaat kortsluiting vanuit de douche
Storingen

Sanitaire installaties

Installatiewerk badkamers

Gebr. Middelveld installatietechniek is specialist in sanitaire installaties o.a. in badkamers. We kunnen u van dienst zijn bij nieuwbouw maar ook bij de renovatie van de badkamer.

Woningbouw