Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
Waar moet je aan denken bij CV installatie?

Energiebesparende tips bij aanleg of vervanging van de CV installatie

Hierbij enkele tips bij de aanleg of vervanging van de CV installatie.

Tip 1: vervang de rookgas afvoer

Tips CV: vervang de rookgasafvoer

Veel mensen zijn niet op de hoogte dat een rookgas afvoer eenzelfde levensduur heeft als een CV ketel. Het is daarom van groot belang deze te vervangen tegelijk met de cv ketel. Het gevaar op een koolmonoxide vergiftiging door lekkage van de rookgas afvoer wordt hiermee beperkt. Om aantasting van de rookgas afvoer nog meer te verminderen monteren wij (uitsluitend bij HR toestellen) tegenwoordig PP (kunststof) rookgas afvoeren.

 

Tip 2: Leidingwerk isoleren

Isoleren van leidingen, om warmteverlies te voorkomen door afgifte van de verwarmingsleidingen is het sterk aan te raden om de leidingen te isoleren. Bij nieuwbouw projecten maken wij gebruik van voor-geïsoleerde leidingen, deze worden veelal weggewerkt in de muur / vloer.

 

Tip 3: Hydraulisch inregelen

hydraulisch inregelen CV installatie

Wat vaak wordt vergeten of niet genoeg aandacht aan wordt besteed is het hydraulisch inregelen van een cv systeem. Hydraulisch ingeregelde verwarmingssystemen werken efficiënt en economisch.

 

Voordelen

  • optimalisatie van het comfort
  • besparing van energie
  • de verwarming wordt evenredig gedistribueerd
  • ruimtes warmen bij een temperatuuraanpassing sneller op
  • radiatoren produceren geen fluiten borrelgeluiden meer

 

Tip 4: Maak gebruik van het zoneregelsysteem

Zoneregeling instellen

Steeds vaker wordt gekozen voor een zoneregel systeem. Enerzijds komt dat door de toename van vloerverwarming in woningen. Anderzijds is er steeds meer behoefte om het wooncomfort te verhogen. Met een zoneregelsysteem zijn de groepen van de vloerverwarming afzonderlijk van elkaar te regelen. Door het plaatsen van ruimtethermostaten in de verblijfsruimtes kan de temperatuur per ruimte naar wens worden ingesteld. Tegelijk comfortabel en ook gunstiger voor het energieverbruik. Bij het aanleggen van een nieuwe installatie zullen wij het systeem geheel inregelen.

 

CV installatie

Installatie centrale verwarming / CV installatie

Gebr. Middelveld BV installatietechniek is gevestigd te Alteveer (tussen Hoogeveen en Zuidwolde) en gespecialiseerd in werkzaamheden betreffend aanleg en onderhoud van centrale verwarming. 

 

Wilt u meer informatie of advies? Neemt u gerust contact met ons op!

Meer over Centrale verwarming