Pagina wordt geladen ...
zoeken

Verlichting aanleggen

Verlichting aanleggen in uw woning, kantoor of bedrijfspand? Wilt u binnenverlichting, buitenverlichting of tuinverlichting aanleggen? Onze installatiemonteurs kunnen u daarbij van dienst zijn.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

lichtpunten aanbrengen

Waarom is goede verlichting zo belangrijk

Goede verlichting kan bijdragen aan:

 • De gewenste sfeer
 • Veiligheid en comfort
 • Goed zicht
 • Beter concentratievermogen
 • Prettige werkomstandigheden

Nieuwbouw of verbouw? Een goed plan is belangrijk!

Het is bij nieuwbouw maar zeker ook bij verbouw belangrijk om een goed plan te hebben m.b.t. de verlichting. Een lichtplan in een vroeg stadium zodat je de elektrapunten op de juiste plekken kunt maken. En bijvoorbeeld spots kunt inbouwen, draden kunt wegwerken in plaats van zichtbaar door de ruimte te monteren. Soms moeten er ook trafo’s of voedingen gemonteerd worden.

Lichtplan

Het is verstandig een lichtplan aan te leggen. Wij hebben ruime ervaring met het monteren van verlichting. Ook tijdens de bouw kunnen er zich vaak nog wijzigingen voordoen ondanks een goed vastgelegd lichtplan. Op papier is het vaak net even anders dan in de praktijk, als onze monteurs constateren dat het wellicht met iets andere uitwerking beter is zullen zij dit zeker kenbaar maken.

Wat is nu precies een lichtplan? Het woord zegt het al: een plan over de verlichting. Je legt vast waar je de verlichting wilt hebben, welk vermogen of welke kleur deze verlichting moet zijn en hoe groot (of klein) de lampen moeten zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan. Want er zijn zoveel aspecten die van belang zijn. Je kunt je bij het opstellen van een lichtplan namelijk diverse vragen stellen:

 • Waar ga je de ruimte voor gebruiken? Welke activiteiten gaan er plaats vinden.
 • Is het een kantoor, een vergaderruimte, een relaxruimte of een combinatie van meerdere?
 • Welke sfeer wil je scheppen in deze ruimte?
 • Welke stijl past bij het pand?

In het lichtplan staan termen als: lichtuitstraling, lichtstroom, lichtrendement, kleurmetische gegevens, reflectiegraad van ruimte, behoudfactor. Dit is allemaal van invloed op het plan. Er is vaak variatie in hanglampen, vloerlampen, wandlampen, spotjes of lichtstrips.

Soorten verlichting

Er zijn diverse soorten verlichting. Sommige verlichting valt onder praktische verlichting, sommige onder sfeerverlichting. Waar u ook voor kiest. Maak deze keuze weloverwogen.

In magazijnen en opslagruimtes worden er vaak lichtlijnen gebruikt. Het is dan wel belangrijk te weten of en hoe er bijvoorbeeld stellingen worden geplaatst. Je  Een lichtlijn is een systeem dat bestaat uit meerdere LED lampen in een lijn.

In kantoren worden vaak inlegarmaturen in het systeemplafond toegepast. Maar neem bijvoorbeeld een keuken, kleedkamer in sportgebouw daar wil je waarschijnlijk helder licht zodat je goed kunt zien dat het schoon is.

Verlichting op de werkplek

Op een arbeidsplaats moet goede verlichting zijn. Maar wat is goede verlichting. Voor een groot deel is dit heel persoonlijk. Verlichting heeft invloed op onze productiviteit , dynamisch licht kan heel stimulerend werken.

 Welke behoefte aan licht er is, is uiteraard afhankelijk van welke taak je moet uitvoeren. Ook spreekt men over zones in het te verlichten gebied:

 • Taakgebied
 • Randgebied (directe omgeving)
 • Achtergrond

Taakgebied:

Het woord zegt het al, het is het gebied waar de taak wordt uitgevoerd. Meestal is dit niet het gehele werkgebied of bureau. Bij bijvoorbeeld een kantoorfunctie is het taakgebied de plek waar beeldscherm- en toetsenbordtaken worden uitgevoerd of schrijf- en leestaken.

Randgebied (directe omgeving):

Dit is het gebied dat direct aansluit aan het taakgebied.  De gebieden moeten met elkaar in balans zijn. Te grote veranderingen in het verlichtingsniveau kunnen visuele stress en een onprettig gevoel veroorzaken.

Binnenverlichting aanleggen en lichtpunten aanbrengen

Bij nieuwbouw of verbouwing is het van belang om van te voren goed te bepalen hoeveel lichtpunten u nodig hebt in uw huis, kantoor of bedrijfspand. Aanleg van de binnenverlichting is meer dan een paar lampen ophangen zoals u bovenstaand hebt kunnen lezen. Stel uzelf onder andere onderstaande vragen:

 • Waar heeft u verlichting nodig?
 • Wat voor verlichting wenst u?
 • Hoeveel lichtpunten heeft u nodig in uw woonkamer, badkamer, toilet of kantoor?

De installatiemonteurs van Gebr. Middelveld BV kunnen de gehele binnenverlichting voor u aanleggen. Ook kunnen we u ondersteunen bij het maken van een lichtplan.

Armaturen plaatsen of lampen ophangen

Armaturen kunnen we voor u plaatsen in de gehele woning maar ook in uw kantoor.

Zowel voor de binnenverlichting als buitenverlichting. Ziet u er tegenop om zelf de lampen op te hangen? Onze elektriciens doen het graag voor u!

tuinverlichting sfeerverlichting 

Buitenverlichting en tuinverlichting aanleggen

Ook de verlichting rondom uw woning of bedrijfspand is van belang. Waar wilt u de verlichting plaatsen? 

We kunnen het allemaal van A tot Z voor u regelen. Vaak moet er nog voorzien worden in de aanleg van elektriciteit buiten. Veiligheid is van belang.

Tuinverlichting of terrasverlichting

Een sfeervolle tuinverlichting of terrasverlichting geeft cachet aan uw tuin. Bovendien is het gezellig om 's avonds nog even na te zitten op uw terras.

Meer over tuinverlichting

Verlichting in woonkamer, badkamer, keuken of toilet

Gebr. Middelveld BV kan de gehele verlichting aanleggen in uw woning. Veiligheid is geboden en staat bij ons voorop!  Onze installatiemonteurs kennen precies de normen waaraan alles in uw woning of kantoor moet voldoen.

Wij kunnen u van dienst zijn bij:

 • aanleg verlichting in de woonkamer
 • aanleg verlichting in de badkamer of douche
 • aanleg verlichting in de keuken of toilet
 • verlichting in de berging of schuur

Tevens kunnen wij alle sanitaire installaties voor u uitvoeren.

sanitaire installaties

aanleg verlichting bedrijfshal

Verlichting in bedrijfshallen

Gebr. Middelveld BV kan de gehele verlichting waaronder noodverlichting van A tot Z aanleggen in uw bedrijfshal inclusief alle installiewerk rond elektrische installaties.

Verlichting aanleggen in stallen

Wilt u verlichting aanleggen in de stal, loods, melkruimte? Neemt u contact met ons op! Wij kunnen de gehele aanleg voor u verzorgen.

ledlampen bedrijfshal

Ledverlichting

Wilt u gebruik maken van ledlampen?

Dat is een forse besparing op uw energienota. Bovendien een milieuvriendelijke investering. LED-verlichting staat er bij veel mensen nog om bekend dat het kil ogende verlichting is. Dit is echter allang niet meer het geval. LED-verlichting kan dikwijls geregeld worden tussen koud en warm.

Meer over ledlampen

wandcontactdoos 

Noodverlichting

Wij kunnen noodverlichting voor u een plan maken voor noodverlichting en deze monteren.

Meer over noodverlichting

Elektra aanleggen

Gebr.Middelveld kan de verlichting aanleggen van A tot Z.

Van het plaatsen van schakelaars, dimmers, wandschakelaars, stopcontacten tot de gehele aanleg van elektra in uw woning, kantoor of bedrijfspand.

Meer informatie of prijsopgaaf ontvangen?

Heeft u vragen of advies over het aanleggen van verlichting? Wilt u een prijsopgaaf ontvangen? Neemt u dan contact op met de afdeling Installatietechniek.

Meer over Elektra en elektriciteit

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo