Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
Doorvalbeveiliging en randbeveiliging

Doorvalbeveiliging bij trappen, hekwerken, daken en ramen

Doorvalbeveiliging, randbeveiliging of valbeveiliging bij trappen, hekwerken, balkons, Franse balkons. Gebr. Middelveld BV maakt ze opmaat en de juiste constructie.

Er worden steeds meer eisen vanuit arbo aan de veiligheid en het welzijn van mensen gesteld. Een voorbeeld daarvan is zogeheten valbeveiliging of doorvalbeveiliging. Er is een tweetal soorten valbeveiliging te noemen namelijk:

  • tijdelijke valbeveiliging
  • permanente doorvalbeveiliging

Franse balkons: permanente valbeveiliging

Franse balkons

Een vorm van permanente valbeveiliging is het zogeheten Franse balkon. Deze vorm wordt toegepast in de woningbouw. In de buitenmuur bevindt zich een deur op een bepaalde hoogte terwijl er geen balkon achter deze deur zit. Het gevaar op ongelukken is hierdoor bijzonder groot. Ter bescherming wordt een hekwerk geplaatst dat als valbeveiliging moet dienen.

Gebr. Middelveld BV heeft als specialist in balkonhekken ook diverse Franse balkons gemaakt en zoals altijd 'opmaat'. Er is geen standaard uitvoering denkbaar.

Meer over balkonhekken

Tijdelijke valbeveiliging: hekwerken en loopbruggen

Tijdelijke valbeveiliging bij trappen

Tijdelijke valbeveiliging wordt toegepast wanneer er op hoogte wordt gewerkt in bijvoorbeeld bouwprojecten. Vanuit de Arbo worden daar diverse eisen aan gesteld. Op de foto ziet u een voorbeeld van een hekwerk dat wij aanpasten bij een Offshore project in de Noordzee.

Meer over hekwerken

Doorvalbeveiliging bij trappen en bordessen

Trappen met doorvalbeveiliging

Wij maken trappen en leuningen met doorvalbeveiliging die aan alle eisen voldoen.

Meer over trappen

Kooiladders

Kooiladders als vorm van randbeveiliging

Bij gebied met grote valhoogte is een kooiladder een prima beveiliging. Een kooiladder is vooral van belang wanneer volgens de wettelijke regels geen ladder meer mag worden gebruikt. Wanneer er meer dan 10 meter moet worden overbrugd is een rustbordes verplicht.

Meer over kooiladders

Doorvalbeveiliging bij industriële toepassingen

Doorvalbeveiliging industriele toepassingen

Gebr. Middelveld BV heeft voor industriële toepassingen veel modificaties en staalconstructies met doorvalbeveiliging gemaakt aan bestaande bordessen, trappen en dakranden. De werkzaamheden bestaan uit een vast aankoppelpunt creëren voor een harnas, of demontabele kettingen, leuningen, verhogen van hekwerken. Deze werkzaamheden zijn o.a. landelijk uitgevoerd voor Meetlocaties van Rijkswaterstaat, maar ook offshore op meeteilanden. Ook maken wij aanrijdbeveiliging en doorrijdbeveiliging.

Veiligheidsvoorzieningen

Randbeveiliging bij daken

Randbeveiliging bij daken

Gebr. Middelveld BV kan voor uw woning, hal of stal precies die randbeveiliging maken die u maar wenst.

Vangnetten en ophangconstructies

Vangnetten en ophangconstructies

Voor vangnetten hebben wij diverse ophangconstructies ontwikkeld.

Maatwerk bij valbeveiliging

Vangnetten Constructie vangnetten OPhangconstructie vangnetten

Een toepassing voor vangnetten is o.a. valbeveiliging en randbeveiliging. Gebr. Middelveld BV kan voor u de constructie maken die u maar wenst.

Vragen over doorvalbeveiliging?

Vragen over doorvalbeveiliging?

Gebr. Middelveld BV is gespecialiseerd in doorvalbeveiliging en valbeveiliging bij trappen, hekwerken en balkonhekken. Hebt u vragen of wilt u advies? Neemt u gerust contact met ons op.

Meer over constructiewerk