Pagina wordt geladen ...
zoeken

Utiliteitsbouw en Hallenbouw

Utiliteitsbouw en industriebouw: een specialiteit van Gebr. Middelveld BV. Door inzet van multidisciplinaire kennis en de modernste ontwerptechnieken met behulp van BIM is Gebr. Middelveld als geen ander in staat effectief te bouwen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Bundeling van kennis en bouwen met BIM

Gebr. Middelveld bundelt technologie en technische kennis. We hebben het allemaal onder 1 dak in één huis. Ervaren constructeurs, installateurs, montageploegen voor de dak- en gevelbekleding, plaatbewerkers en lassers. Gewoon 1 aanspreek- en coördinatiepunt. Daarbij zetten we de nieuwste technieken in zoals BIM waardoor wij kostbare fouten kunnen minimaliseren en zeer exacte kostenramingen kunnen maken voor bouwwerken in de utiliteit en in de industrie. Wij zorgen dat u direct over de juiste tekeningen beschikt. Ook aanpassingen kunnen we direct doorvoeren waarbij we de consequenties zowel bouwtechnisch als kostentechnisch direct inzichtelijk kunnen maken.

Multifunctionele kennis: constructiebedrijf, las- en montage, installatietechniek en dak- en gevelbekleding

Wij zetten zowel afzonderlijke kennisgebieden in als een bundeling van technische kennis. Gebr. Middelveld beschikt over gecertificeerde lassers en constructeurs, gecertificeerde STERKIN installateurs voor elektronische, gastechnische en duurzame installaties. Ook zijn wij erkend als waterinstallateur en F-gassen gecertificeerd.

 • Wij ontwerpen en leveren staalconstructies bij de bouw en alle aanverwante constructiewerk zoals: hoofdconstructies, hulpconstructies, spanten, wind- en stabiliteitsverbanden geplaatst en gemonteerd door ervaren montageploegen.
 • Daarnaast zijn wij specialist in het leveren en monteren van dak- en gevelbeplating alsmede alle dak- en zinkwerken die zich maar kunnen voordoen.
 • Onze installateurs leveren alle installatiewerkzaamheden zoals gas, water, elektra, verwarming, airco, ventilatiesystemen en luchtbehandeling. Maar ook duurzame installaties en toepassingen van duurzame energie behoort tot onze expertise zoals zonnepanelen, zonnecollectoren, WTW, warmtepompen etc.
 • Bekijk ook onze mogelijkheden voor asbestsanering.

 

utiliteitsbouw-hallenbouw-middelveld

Inmeten met de Total station (totaalstation of tachymeter)

Een Total station is een meetinstrument dat ondermeer gebruikt wordt in de landmeetkunde, wegenbouw en de bouw. Het is een combinatie van een theodoliet en een afstandsmeter. Waar een theodoliet alleen richtingen meet heeft het Total station als voordeel dat deze naast de verticale en horizontale richtingen ook de schuine afstand meet. Met het Total station kan er digitaal gemeten worden in drie dimensies.

Na bepaling van de eigen coördinaten van het Total station kan het de coördinaten van alle objecten in de omgeving verstrekken. Door deze coördinaten worden de afstanden en hoeken bepaald.

Het total station doet alle overige berekeningen ook, en de output is dan ook zo dat de data rechtstreeks omgevormd kan worden naar een CAD-bestand, in dit bestand zijn dan alle meetpunten te zien. 

Bij veel toestellen wordt gebruik gemaakt van reflectoren die geplaatst en gericht moeten worden door een tweede man. Er zijn echter ook toestellen die zonder reflector kunnen meten door middel van hoogwaardig ingebouwde lasertechniek.

Utiliteit: waar bouwen wij?

utiliteitsbouw-hallenbouw-fabriekshal-middelveld

 

Gebr. Middelveld BV bouwt o.a.:

Industriële bouw

In de industriële bouw zijn wij actief met bouwwerken zoals hallen en bedrijfshallen:

 • Industriële loodsen
 • Overkappingen
 • Aanpassingen in bedrijfspanden en bedrijfsgebouwen

utiliteitsbouw-hallenbouw-loods-pesse-drenthe-middelveld

Agrarische bouw

In de agrarische bouw zijn wij volop actief met stallenbouw maar ook:

 • Agrarische loodsen
 • Kapschuren
 • Bewaarplaatsenopslagloodsen
 • Stalinrichting

utiliteitsbouw-hallenbouw-winkels-en-winkelpanden-middelveld

Winkels en winkelpanden

Wij kunnen aanpassingen, reparaties of restyling aan de pui van uw bestaande bedrijfs- of winkelpand verzorgen. Door de leegstand in winkelstraten is het soms noodzakelijk om de bestemming van de winkelpanden te wijzigen. Soms worden ze omgezet in kantoren of woningen. Gebr. Middelveld is specialist in constructiewerk bij aanpassing van puien bij kantoren en winkels. Ook zaken als gevelbekleding, aanpassing van staalconstructies, herziening van alle installatiewerkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren. Lees meer over aanpassingen bij winkels.

utiliteitsbouw-hallenbouw-entree-wijzigen-middelveld

Scholen, dorpshuizen, kantoren en horecagelegenheden

Ook in scholen, dorpshuizen, kantoren en horecagelegenheden worden wij gevraagd voor tal van werkzaamheden zoals:

 • Het vernieuwen van daken
 • Het maken van kantoortrappen
 • Wijzigen entree of het maken van terrasoverkappingen
 • Installatiewerkzaamheden

utiliteitsbouw-hallenbouw-tribunebouw-middelveld

Sportaccomodaties en sporthallen

Gebr. Middelveld bouwt sporthallen en sportaccomodaties. We kunnen u van dienst zijn bij nieuwbouw en verbouwing. Op de foto ziet u de outdoor kunstijsbaan van FlevOnice te Biddinghuizen (Flevoland): Aanbouw bij outdoor kunstijsbaan: leveren en monteren van de staalconstructie, stalen gordingen en de sandwichpanelen voor het dak, goten, kilgoten en windveren. De juiste staalconstructie is van groot belang. Jarenlange ervaring en de noodzakelijke certificeringen zorgen dat onze constructeurs een staalconstructie bieden die aan alle wettelijke voorschriften voldoet.

utiliteitsbouw-hallenbouw-fabriekshal-middelveld

Tribunebouw: tribunes op maat

Gebr. Middelveld BV bouwt tribunes naar uw smaak en wens. Of het nu om een zit-tribune gaat of een sta-tribune, een tribune voor de voetbalvereniging, hockeyclub of tennistribune. Wij kunnen, samen met u, de bouw van uw tribune volledig verzorgen: van idee en ontwerp tot de productie en montage.

 • Altijd maatwerk
 • Grote en kleine tribunes
 • Geschikt voor iedere sport, sportclub of sportvereniging

Hekwerken bij uw sportvelden zorgen voor veiligheid. Gebr. Middelveld maakt ze voor u op maat. Gedegen constructies zorgen voor een hoge kwaliteit. De juiste staalconstructie zorgt ervoor dat veiligheid altijd geborgd is. Wij ontwerpen en produceren tribunes die uiterst degelijk zijn en waarbij kwaliteit voorop staat.

 

Installateurs

utiliteitsbouw-hallenbouw-installateurs-middelveld

 

Gebr. Middelveld Installatietechniek is actief als installateur in de utiliteit en industrie. Of het nu gaat om verwarmen van gebouwen (CV ketels, vloerverwarmng, CV installatie), ventilatievoorzieningen (afzuigsystemen en ventilatiekanalen, aircosystemen) of de aanleg van afvoervoorzieningen, drinkwaterinstallaties, gasinstallaties, elektra en elektravoorzieningen. Wij kunnen u van dienst zijn.

 

Duurzaam bouwen

utiliteitsbouw-hallenbouw-duurzaam-bouwen-middelveld

 


Duurzaam bouwen omvat meer dan het besparen van energie. U kunt het lezen op de website van de rijksoverheid. Het gaat o.a. ook over zaken als:

 • Een gezond binnenmilieu (ventilatie, voorkomen van schadelijke stoffen)
 • Veiligheid
 • Bruikbaarheid
 • Energiezuinigbeleid
 • Milieu

Duurzame installaties

Gebr. Middelveld is specialist in duurzame energietoepassingen die aansluit bij de EPC-norm (energie prestatie coëfficiënt) gesteld door de overheid in het bouwbesluit. Duurzaamheid hangt af van een aantal factoren zoals energie-verbruik en CO2. Ook duurzame installaties behoren tot het kennisterrein van Gebr. Middelveld BV zoals het installeren en plaatsen van zonnecollectoren, zonneboilers warmtepompen, WTW en zonnepanelen.

 

Veiligheid en inrichting van gebouwen

utiliteitsbouw-hallenbouw-veiligheid-gebouwen-middelveld

 

Veiligheidsvoorzieningen binnen gebouwen maar ook op bedrijfsterreinen horen bij de deskundigheid van Gebr. Middelveld BV. Daarbij kunt u denken aan

 • Het maken van trappen, hekken, bordessen
 • Aanrijdbeveiliging
 • Roosters o.a. bij machines
 • Het aanbrengen van tal van veiligheidsvoorzieningen op werkplekken en werklocaties
 • Energielijnen voor de toevoer van stroom, gas of water via vrijdragende constructies
 • Het maken van vluchtroutes: noodtrappen, aanleggen noodverlichting

 

Verbouwen, aanpassen en renoveren

utiliteitsbouw-hallenbouw-verbouwen-aanpassen-renoveren-middelveld

 


Gebr. Middelveld is specialist niet alleen in het bouwen maar ook in het verbouwen, aanpassen en renoveren van gebouwen. Daarbij kunt u denken aan:

 • Dakrenovaties
 • Gevelrenovatie en gevelrestyling
 • Asbestdakrenovaties
 • Het aanbrengen of wijzigen van binnenwanden en scheidingswanden
 • Het aanbrengen en/of bekleden van binnenwanden
 • Het wijzigen van draagconstructies of het aanbrengen van hulpconstructie

Hallen renoveren of verbouwen

 

Hoe verloopt een bouwproces?

utiliteitsbouw-hallenbouw-hallenbouw-II-middelveld

 

Een efficiënte planning van het eerste bouwontwerp tot de oplevering met één aanspreekpunt en een strakke coördinatie maakt dat wij snel en effectief bouwen. Wij hebben het allemaal beschreven onder hallenbouw,

Hallenbouw

 

Zelf bouwen?

utiliteitsbouw-hallenbouw-zelf-bouwen-middelveld

 

Wilt u zelf bouwen? Dat kan ook! Wij leveren alle materialen zoals dak- en gevelbeplating, staal, installatiematerialen en gereedschappen. Onze vakwinkel bevat een ruim assortiment. Indien nodig adviseren wij u of helpen we u bij het ontwerp van de constructie.

 

Slim bouwen

Op het moment dat een idee ontstaat om iets te bouwen, is in de ontwerpfase de kostenbewaking een belangrijk punt. Als specialist in de utiliteitsbouw en industriebouw denken wij mee in met het bouwproces om een zo’n economisch mogelijk ontwerp te creëren. Omdat wij krachten en technische kennis bundelen, kunnen er besparingen ontstaan door slim te construeren. Eventuele voorzieningen voor de montage van dak en gevelelementen kunnen in het ontwerpproces meegenomen worden. Ook is het nuttig om in de ontwerpfase te weten dat het besparen van materiaal soms helemaal niet voordeliger uitkomt. Er kunnen dusdanig meer werkzaamheden ontstaan dat de klant uiteindelijk duurder uit is. Of er wordt qua staalconstructie een voordelige oplossing bedacht, waar vervolgens qua dak en gevelbeplating weer extra kosten gemaakt moeten worden. Wij kunnen desgewenst zorgen voor een constructieberekeningen, en ook ontwerptekeningen voor omgevingsvergunningen.

Ons bedrijf is vanuit de concurrentiepositie altijd gewend om economisch te denken, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

Werkgebied

Gebr. Middelveld BV is gevestigd te Hoogeveen in Drenthe. Wij bouwen industriële en agrarische hallen (Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel) maar ook Noord-Holland, Gelderland en Flevoland.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u gerust contact met ons op!

Contact

utiliteitsbouw-hallenbouw-img-onderaan-middelveld

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

internet marketing dotsolutions