Pagina wordt geladen ...
zoeken

Zelfbouw en levering bouwpakketten

Zelfbouw van hal, stal, loods, overkapping is mogelijk via Gebr. Middelveld BV. Wij leveren alle constructiewerk en beplating maar ook onderdelen of materialen voor installatiewerk. Bovendien kunnen wij u ondersteunen met advies of indien noodzakelijk kunt u onze experts inhuren voor extra ondersteuning.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

lichtstraat loods

Zelfbouw: hal, stal, schuur, loods of overkapping

Traditioneel worden nieuwe schuren, stallen en loodsen door aannemers gebouwd, waarbij meestal verschillende onderaannemers worden ingeschakeld om de diverse onderdelen te leveren en/of te monteren. Ook Gebr. Middelveld realiseert veel van dit soort gebouwen.

Soms nemen wij de complete bouw voor onze rekening, in andere gevallen leveren en monteren wij voor een aannemer de staalconstructie, de beplating en/of het installatiewerk.

Waarom zou u voor zelfbouw kiezen?

De klanten die deze pakketten bij ons kopen, zijn vaak handig genoeg om een groot deel van het montagewerk zelf te doen. Of ze hebben vrienden of kennissen die ze hierbij kunnen inschakelen. Op die manier kan een gebouw dat anders onbetaalbaar zou zijn, toch binnen handbereik komen.

Bij een van onze klanten gingen wij langs om zijn ervaring te kunnen delen. U leest er meer over op onderstaande pagina.

Lees hier meer over de ervaring van onze klant

Levering bouwpakketten voor zelfbouw

Steeds vaker echter, worden wij benaderd voor het leveren van bouwpakketten. Het gaat dan vaak wel over complete gebouwen, alleen dan puur om het leveren van de diverse onderdelen. En daarnaast natuurlijk de gehele engineering en werkvoorbereiding die hierbij komt kijken.

Ondersteuning bij zelfbouw

In de praktijk wordt tijdens de montage vaak toch een beroep gedaan op onze expertise op dat gebied. Dit is ook geen probleem, in overleg met onze planners is het mogelijk één of meerdere van onze monteurs in te huren, of het nu gaat om installatiewerk, het plaatsen van de staalconstructie of de montage van dak- en gevelelementen of zonnepanelen.


Zelfbouw: constructiewerk

Gebr. Middelveld kan alle constructiewerk leveren wanneer u plannen hebt voor zelfbouw. Belangrijk is om daarbij rekening te houden met de toekomst.

  • U wilt op termijn misschien een zolder of een scheidingswand in uw nieuwe gebouw plaatsen; wij leveren u een constructie die hierop al volledig is voorbereid.
  • U wilt misschien niet meteen, maar wel op termijn zonnepanelen op uw dak plaatsen; wij passen de berekening en de staalconstructie er alvast op aan.

Bouwpakketten: maatwerk

Bouwpakketten zijn natuurlijk bepaald niet nieuw, er zijn diverse bedrijven die al jaren niks anders doen. Vaak gaat het dan wel om standaard pakketten. Gebouwen dus die weliswaar scherp geprijsd zijn, maar waarmee je wel gebonden bent aan standaard ontwerpen met hooguit wat mogelijkheden voor wat variatie in de ruwe afmetingen.

Gebr. Middelveld kan u dergelijke complete pakketten ook bieden, alleen dan wél van a tot z op naar uw wensen gemaakt. Maatwerk dus. Is uw kavel dusdanig dat een standaard gebouw er niet past; wij kunnen een pand maken dat exact voldoet aan de ruimte die u wel heeft.  De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd, in overleg is veel mogelijk.

Zelfbouwpakket en zelfbouwen. Hoe heeft onze klant het ervaren?

In Noord-Sleen leverden wij een zelfbouwpakket aan de familie Kroon. Graag wilden wij meer inzicht over de belevenis van zo’n project uit het oogpunt van onze klant. Daarom brachten wij een bezoek aan deze enthousiaste opdrachtgever en spraken wij onder het genot van een kop koffie over de zelfbouw van hun kapschuur.

constructie zelfbouw

Hoe is het idee van een zelfbouwpakket bij u opgekomen?

Eerst wilden we de overkapping door een ander bedrijf laten maken. We waren al een stuk in de procedure en gaandeweg wilden we enkele aanpassingen.

Daar wilde het bouwbedrijf niet in mee. Het bedrijf heeft wel de aanvragen bij de gemeente geregeld. Uit de gesprekken met het bouwbedrijf bleek uiteindelijk dat we niet bij elkaar pasten en hebben we afscheid van elkaar genomen.

prefab poeren

Welke aanpassingen wilde u?

We wilden toch een zwaardere constructie zodat het in de toekomst mogelijk was om een verdieping in de overkapping te bouwen. Daar kun je dan beter direct rekening mee houden. Daarnaast wilden we allemaal dezelfde poeren met 4 draadeinden. Het bouwbedrijf wilde gestorte poeren maar dat wilden wij niet, we wilden prefab poeren.

Hoe bent u bij gebr. Middelveld terecht gekomen?

We hebben op google gezocht. Op zoiets als: Loodsen bouwen Hoogeveen. Toen kwamen we bij gebr. Middelveld terecht. We hebben contact gezocht en hadden contact met Richard. We hebben toen een afspraak gemaakt om langs te komen in Alteveer.

zelfbouw kapschuur

Hoe verliep het contact?

We kenden gebr. Middelveld helemaal niet maar we hadden er gelijk bij het bezoek aan jullie een goed gevoel bij. En..zegt de heer Kroon een beetje lachend: “de prijs was goed”.
We kwamen met de tekening die we toen hadden en bespraken onze gewenste aanpassingen. Dit was mogelijk. Sander heeft toen de constructie opnieuw getekend en naar onze wensen aangepast. Tijdens dit hele proces hebben we goed samen kunnen werken.

Kunt u wat vertellen over de bouw?

Onze zoon die een opleiding heeft in de richting Weg en Waterbouw heeft ons geholpen. Met laser-apparatuur gecombineerd met gps heeft hij de hoogte uitgezet en de precieze punten voor de poeren bepaald. Dit heeft hij gedaan door het invoeren van een kunstmatige grens en punten van de tekening. Je zou het uiteraard ook uit kunnen meten maar dit was toch wel erg handig.
We hebben de 5 spanten op de grond in elkaar gezet met behulp van een shovel. Met een verreiker hebben we de spanten opgezet. Het was zwaar werk en bij sommige werkzaamheden moest je echt met zijn drieën zijn.

Zijn er dingen mee- of juist tegengevallen?

Wat wel wat tegenviel is dat het allemaal zwaar is. Dit maakt het een stuk moeilijker dan je van tevoren bedenkt. Sommige onderdelen lijken precies hetzelfde maar zijn soms net iets anders. Zo had het beginspant makkelijk verwisseld kunnen zijn met het eindspant. Gelukkig ging dit per toeval goed.

gebruik moeren en ringen

Heeft u tips voor mensen die ook een zelfbouw overwegen?

  • Bekijk alle onderdelen van het pakket goed. Soms zitten de gaten net op een andere plek. Het staat wel goed op te tekening maar je kunt er net overheen kijken.
  • Normaal gesproken doe je de ringen aan de moerkant wij hebben gebruik gemaakt van ringen aan beide kanten. Als er ook een ring aan de bout-kant zit kan de bout namelijk ook aangedraaid worden zonder dat deze het verzinkte frame (spant) beschadigd. Als de spanten in elkaar gezet worden is het in bepaalde gevallen handiger om de bout aan te draaien i.p.v. de moer.

Zelfbouw en installatiewerk

Ook bij zelfbouw kunnen we u ondersteunen met alle installatiewerk. Wat u zelf kunt en mag doen, doet u zelf.

Maar uiteraard dient uw bouwwerk te voldoen aan alle eisen die gesteld worden bijvoorbeeld bij aanleg van elektra of gas. U kunt een beroep doen op onze installateurs. Ook voeren wij keuringen uit. Bovendien kunnen we u alle installatiematerialen leveren tegen een scherpe prijs.

Installatiewerk

Zelfbouw en dak- en gevelbeplating

Voor levering van alle dak- en gevelplating kunt u bij ons terecht.

Maar ook afwerkstukken en zetwerk kunnen wij u leveren.

Dak- en gevelbeplating
 

Meer informatie over zelfbouw?

Soms duurt het meer dan een jaar voor zo’n gebouw klaar is maar als u als klant daar zelf voor kiest is dat natuurlijk geen enkel probleem.

We maken duidelijke afspraken over prijs en levertijden en leveren de verschillende onderdelen vervolgens op het moment dat het ú past. Bouwen op afroep dus.

Wilt u meer informatie of hebt u advies nodig? Neemt u gerust contact met ons op.

 Contact

Meer over hallenbouw        

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo