Pagina wordt geladen ...
zoeken

Hoe heeft onze klant het zelfbouwen van zijn zelfbouwpakket ervaren?

In Noord-Sleen leverden wij een zelfbouwpakket aan de familie Kroon. Graag wilden wij meer inzicht over de belevenis van zo’n project uit het oogpunt van onze klant. Daarom brachten wij een bezoek aan deze enthousiaste opdrachtgever en spraken wij onder het genot van een kop koffie over de zelfbouw van hun kapschuur.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

constructie zelfbouw

Hoe is het idee van een zelfbouwpakket bij u opgekomen?

Eerst wilden we de overkapping door een ander bedrijf laten maken. We waren al een stuk in de procedure en gaandeweg wilden we enkele aanpassingen.

Daar wilde het bouwbedrijf niet in mee. Het bedrijf heeft wel de aanvragen bij de gemeente geregeld. Uit de gesprekken met het bouwbedrijf bleek uiteindelijk dat we niet bij elkaar pasten en hebben we afscheid van elkaar genomen.

prefab poeren

Welke aanpassingen wilde u?

We wilden toch een zwaardere constructie zodat het in de toekomst mogelijk was om een verdieping in de overkapping te bouwen. Daar kun je dan beter direct rekening mee houden. Daarnaast wilden we allemaal dezelfde poeren met 4 draadeinden. Het bouwbedrijf wilde gestorte poeren maar dat wilden wij niet, we wilden prefab poeren.

Hoe bent u bij gebr. Middelveld terecht gekomen?

We hebben op google gezocht. Op zoiets als: Loodsen bouwen Hoogeveen. Toen kwamen we bij gebr. Middelveld terecht. We hebben contact gezocht en hadden contact met Richard. We hebben toen een afspraak gemaakt om langs te komen in Alteveer.

zelfbouw kapschuur

Hoe verliep het contact?

We kenden gebr. Middelveld helemaal niet maar we hadden er gelijk bij het bezoek aan jullie een goed gevoel bij. En..zegt de heer Kroon een beetje lachend: “de prijs was goed”.
We kwamen met de tekening die we toen hadden en bespraken onze gewenste aanpassingen. Dit was mogelijk. Sander heeft toen de constructie opnieuw getekend en naar onze wensen aangepast. Tijdens dit hele proces hebben we goed samen kunnen werken.

Kunt u wat vertellen over de bouw?

Onze zoon die een opleiding heeft in de richting Weg en Waterbouw heeft ons geholpen. Met laser-apparatuur gecombineerd met gps heeft hij de hoogte uitgezet en de precieze punten voor de poeren bepaald. Dit heeft hij gedaan door het invoeren van een kunstmatige grens en punten van de tekening. Je zou het uiteraard ook uit kunnen meten maar dit was toch wel erg handig.
We hebben de 5 spanten op de grond in elkaar gezet met behulp van een shovel. Met een verreiker hebben we de spanten opgezet. Het was zwaar werk en bij sommige werkzaamheden moest je echt met zijn drieën zijn.

Zijn er dingen mee- of juist tegengevallen?

Wat wel wat tegenviel is dat het allemaal zwaar is. Dit maakt het een stuk moeilijker dan je van tevoren bedenkt. Sommige onderdelen lijken precies hetzelfde maar zijn soms net iets anders. Zo had het beginspant makkelijk verwisseld kunnen zijn met het eindspant. Gelukkig ging dit per toeval goed.

gebruik moeren en ringen

Heeft u tips voor mensen die ook een zelfbouw overwegen?

  • Bekijk alle onderdelen van het pakket goed. Soms zitten de gaten net op een andere plek. Het staat wel goed op te tekening maar je kunt er net overheen kijken.
  • Normaal gesproken doe je de ringen aan de moerkant wij hebben gebruik gemaakt van ringen aan beide kanten. Als er ook een ring aan de bout-kant zit kan de bout namelijk ook aangedraaid worden zonder dat deze het verzinkte frame (spant) beschadigd. Als de spanten in elkaar gezet worden is het in bepaalde gevallen handiger om de bout aan te draaien i.p.v. de moer.

Overweegt u zelf te gaan bouwen?

Bent u handig en overweegt u zelf te gaan bouwen? Heeft u twijfels?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer over zelfbouw   Contact

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

ontwerp dotsolutions