Pagina wordt geladen ...
zoeken

Distributiecentrum voor groothandel van fotografie, video en optiek kwaliteitsmerken te Beilen

Voor Disnet Distributors bouwden wij in 2019 een nieuw distributiecentrum. Nu het pand geruime tijd in gebruik is gingen wij terug om te kijken naar de functionaliteit van het gebouw.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Foto's van het distributiecentrum

Het pand is geruime tijd in gebruik. Hieronder treft u de foto's.

Disnet kantine

Disnet sanitair

Disnet stalen trap

Disnet-designtrap

Disnet designtrap

Disnet verlichting kantine

Disnet verlichting kantoor

Disnet spreekkamer

Disnet-elektrische-installatie

Disnet-meubilair

Disnet-distributiecentrum

Disnet bedrijfspand

Disnet beplating

Disnet glazen pui

Disnet-pui

Disnet voorpui

Disnet magazijn

Disnet-magazijn-verlichting

Disnet-magazijn

Nieuw distributiecentrum voor groothandel te Beilen

Voor onze opdrachtgever Disnet Distributors die gespecialiseerd is in de distributie en import van meer dan 25 video- en fotografiemerken bouwden wij in 2019 een nieuw distributiecentrum.

distributiecentrum

Constructie

Een grote klus!  Er moet 180 ton verwerkt worden. Op 6 januari zijn we begonnen met de montage van de constructie. De constructie is opgebouwd uit 10 fases.

Bij het ontwerp van de constructie is met verschillende dingen rekening gehouden. Er is een dakframe gemonteerd ten behoeve van de installatie van de airco-unit en de buitenunit van de warmtepomp. Ook zijn er gaten in de balken geboord voor de doorvoer van het vacurain afwateringsysteem. Esthetisch zal de installatie zo mooier weggewerkt zijn.

Aan de constructie is een voorziening gemaakt ten behoeve van het vereenvoudigen van de montage van de vliesgevel.

brandwand en dakbeplating

Brandwand

Het distributiecentrum wordt opgebouwd uit verschillende compartimenten en daarom moeten er brandwanden worden gemonteerd.

Deze wanden zullen worden geplaatst met behulp van een kraan. Daarom wordt er eerst een deel van de constructie gemonteerd, dan worden de wanden gemonteerd en wordt er verder gegaan met de montage van de constructie. De kolommen van het volgende deel van de constructie komt dan tegen de brandwand aan. Dit is een effectievere manier werken. De brandwanden zullen bevestigd worden met smeltankers.

Smeltankers zijn ankers waarvan het kunststof gedeelte bij een hoge temperatuur smelt. Bij een brand zal zo de koppeling tussen de brandwand en de constructie aan de kant van de brand verbroken worden. De wand zal blijven staan omdat deze nog een koppeling (ook met smeltankers) heeft met het gedeelte van de constructie dat niet door de brand is aangedaan.

begane grond disnet

Kanaalplaatvloeren

Op de begane grond van het kantoorgedeelte is 451 vierkante meter geisoleerde kanaalplaatvloer geplaatst. Op de bovenverdieping is 467 vierkante meter geplaatst.

De reden dat het oppervlakte van de kanaalplaatvloer boven groter is dan op de begane grond komt doordat de vloer overkraagt. Dit heeft te maken met het design van het gebouw.

De begane grond vloer is afgestort. Om deze vloer af te werken is er 9 kuub beton gestort tussen de naden. Ook de naden van de bovenverdieping zijn afgestort, hiervoor was 3 kuub beton nodig.

monteren dakpanelen

Platdaksysteem

Er is gekozen voor het platdaksysteem en daarop wordt de PVC dakbedekking toegepast.

Platdakpanelen zijn kwalitatief hoogwaardige panelen waarin de isolatielaag en de beschermlagen een geheel vormen en dus ook in een keer worden vastgezet. De montage van dit systeem gaat hierdoor zeer snel.

pvc dakbedekking

PVC-dakbedekking

Voor het nieuwe bedrijfspand is gekozen voor PVC dakbedekking. Dit vormt een goede combinatie met de platdakpanelen.

Meer over PVC-dakbedekking

betonvloer

Betonvloer

In het achterste deel van de hal is op 24 februari 230 kuub c20/25 xc4 beton gestort. Het betreft hier staalvezelbeton (staalvezelversterkt beton). Er is 35 kilo staalvezels per kuub verwerkt. De vloer is ingestrooid met een slijtlaag ca 2kg per m3.

vliesgevel design

Vliesgevel

Er is een vliesgevel gemonteerd in het distributiecentrum. Een vliesgevel wordt ook wel gordijngevel of glasgevel genoemd.

De vliesgevel wordt voor de draagconstructie aangebracht, is een niet-dragende gevel (draagt enkel zijn eigen gewicht) en kan daarom worden opgebouwd uit lichte materialen. Bij dit bedrijfspand is de vliesgevel opgebouwd uit aluminium en glas. In het pand zal dus een grote hoeveelheid natuurlijk licht binnenvallen.

De gevel is uitgerust met draaivalramen en deuren uitgevoerd volgens inbraakwerendheid klasse 3.

Kabels onder de betonvloer

Installatietechniek vereist vooruit denken

Voorafgaand aan de bouw is er goed nagedacht over de installatie systemen. Zo zijn de leidingen bij deze bouw in de grond gelegd en hierover is de betonvloer gestort. De leidingen liggen er veilig en lopen niet door het hele gebouw zodat het esthetisch ook nog eens een goede keuze is.

Meer over installatietechniek

Riolering en hemelwaterafvoeren

Het vuilwater (toiletten, keuken) word door middel van een traditioneel pvc stelsel afgevoerd naar het gemeenteriool.

Het regenwater wat in het laaddock valt word afgevoerd via een lijngoot naar een pompput.Via deze pompput word het regenwater weer omhoog gepompt naar de verzamelleiding van het regenwater en afgevoerd naar de sloot.

Het regenwater van de daken word afgevoerd middels het Vacurain systeem van Dyka.

Er is hier niet gekozen voor het traditionele vrijvervalsysteem doordat er vaak water en lucht in de standleidingen zit. Het water en lucht werken elkaar tegen en zo wordt de capaciteit van de leiding minder benut. Het Vacurain systeem is voorzien van een vacuum aanzuigeffect. Er zijn speciale daktrechters en een pvc leidingsysteem geinstalleerd. Hierdoor wordt het water op het platte dak efficient afgevoerd en het dak is snel droog.

ventilatiekanalen 

Ventilatie en warmteterugwinning

Voor de ventilatie word gebruik gemaakt van meerdere Zehnder wtw-units uit de Q-serie.

Het voordeel van meerdere units ten opzicht van 1 grote unit is dat er in verschillende vertrekken aan de specifieke behoefte voldaan kan worden.

Hoe een WTW werkt kunt u lezen door op onderstaande link te klikken.

Meer over warmteterugwinning

airco-unit 

Verwarming en koeling

De verwarming van het kantoor gedeelte gebeurd door middel van vloerverwarming in combinatie met een lucht/water warmtepomp van Mitsubishi.

Dit systeem bestaat uit 1 buiten-unit op het dak en een binnen-unit met buffervat in de  techniekruimte beneden.

De warmtepomp en vloerverwarming zorgen ervoor dat er een constante basistemperatuur in de vertrekken gerealiseerd kan worden.

Bij extreme koude winterdagen of sterk wisselende buitentemperaturen kan het VRF koelsysteem zo nodig ook nog bijverwarmen.

Voor de koeling van het kantoor is gekozen voor het City-multi VRF warmtepompsysteem van Mitsubishi.

Dit systeem bestaat uit 2 buiten-units op het dak en meerdere cassette-units in het systeemplafond.

Het grote voordeel van dit systeem is dat er tegelijktijdig verwarmd en gekoeld kan worden in de verschillende ruimtes. Met name als de zon op grote glasvlakken gaat schijnen kan dit een goede aanvulling op de vloerverwarming zijn om de gewenste ruimtetemperatuur te handhaven.

Productinformatie City Multi VRF-systeem

Het City Multi VRF-systeem heeft een hoog comfort en een laag energieverbruik. Het systeem is individueel regelbaar. De City Multi R2-serie kan met een 2-pijpssysteem gelijktijdig koelen en verwarmen met energie-uitwisseling. Dit gepatenteerde Mitsubishi Electric R2-systeem is op dit moment het meest energiezuinige en comfortabele verwarmings en koelsysteem.

Meer over lucht/water warmtepomp

 vloerpot

Vloerpotten

Er is goed nagedacht over de situering van de kantoorplekken.

Door middel van vloerpotten die zijn weggewerkt in het beton (ook wel vloerdozen genoemd) is er per werkplek de beschikking over 4 contactdozen (stopcontacten) en 2 data aansluitpunten.

sanitair 

Sanitair

Sanitair betreft standaard sanitair van het merk Villeroy en Boch. De toiletten hebben een prachtige uitstraling gekregen door de moderne, grappige, eigentijdse afbeeldingen op een stevig en afwasbaar behang.

Meer over installatie sanitair

ruimte distributiecentrum 

Controle over de verlichting

In de bedrijfshal is gebruik gemaakt van lichtlijnen en in het kantoorgedeelte voor downlighters en inleg led panelen in het systeemplafond.

De verlichting van het merk Trilux word aangestuurd via een Dali kabel naar het Trilux livelink systeem.

Met DALI kan het hele verlichtingssysteem geregeld worden. Er zijn verschillende programma’s mogelijk. De programma’s kunnen worden bediend vanaf een bedieningspaneel (tablet) en via een app.

Het licht kan eenvoudig aan een gewenste situatie worden aangepast. Er is bijvoorbeeld tijdens een presentatie minder licht nodig dan wanneer er achter de computer gewerkt moet worden.

Of ben je bijvoorbeeld alleen in het pand dan kan jouw persoonlijke programma met de door jou gewenste instellingen ingeschakeld worden. Er kan bijvoorbeeld verlichting aangaan in bepaalde vertrekken en ook hier kan de intensiteit naar jou voorkeur zijn ingesteld.

Zo zijn er verschillende lichtscenario’s mogelijk die betrekkelijk eenvoudig zijn in te stellen.

De LED verlichting word geleverd door TGH van Triest in Beilen.

Meer over LED verlichting

montage zonnepanelen 

PV-installatie

De pv-installatie bestaat uit 184 stuks panelen van 335 WP per stuk en 2 stuks Sunnny tripower 3 fase omvormers

De panelen worden door middel van montageconstructie met ballast gemonteerd op het platte dak.

Montage patchkast 

Patchkast

In de patchkast komen alle kabels samen ten behoeve van telefoon, internet, acces points en camera's. Om een idee te geven hoeveel werk het is deze patchkast aan te sluiten: de kast bevat 196 kabels en elke kabel bestaat uit 8 draden.

spiltrap van bovenkant 

Trappen monteren

In het distributiecentrum komen twee spiltrappen en een designtrap. De spiltrappen vormen in dit pand de verbinding tussen boven en benedenverdieping naar de nooduitgangen.

Meer over trappen

De bouw van het nieuwe distributiecentrum volgen?

Op deze pagina kunt u de ontwikkelingen van de bouw van het nieuwe pand van onze opdrachtgever Disnet Distributors volgen. Hieronder vindt u foto's van de bouw.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Meer over de bouw van distributiecentra

hardsolderen airco

vloerpot

bovenverdieping

ventilatiekanalen

hoofdaardrail

sub-aardrail

patchkast

camerabeelden

bovenverdieping distributieentrum

besturing

afvoer lucht

afstellen warmtepomp

Distributiecentrum Disnet

Distributiecentrum Disnet

Disnet vliesgevel

Distributiecentrum Disnet

Bekabeling patchkast

Patchkast bedrading

Kabels patchkast

Montage patchkast

Stekker in patchkast

Zonnepanelen distributiecentrum

vliesgevel

corona maatregel bedrijfsbussen

grondwerkzaamheden

ruimte distributiecentrum

ventilatiekanalen

inbouw installatie

communicatie op de bouw

noodverlichting distributiecentrum

vestiging disnet

bedrading verdeelkast

invoer kabels verdeelkast

bovenverdieping

benedenverdieping

bc-controller

spiltrap gemonteerd

spiltrap van bovenkant

Spiltrap van onderkant

Spiltrap monteren

montage spiltrap

Montage spiltrap

vliesgevel design

waterleidingen installatietechniek

vloerverwarming

designpui

datakabels

buitenverlichting installeren

montage installatietechniek

kabels installatie

bouw distributiecentrum

montage buitenverlichting

meterkast onderverdeling

vloerverwarming

beplating design

weersomstandigheden installatietechniek

beton werkzaamheden

verspreiden beton

instrooien beton

storten beton

wandbeplating

isolatie beplating

vliesgevel

ramen vliesgevel

pvc dakbedekking aanbrengen

pui bedrijfspand

isolatie kantplanken

pvc dak

 

montage gevel

weersomstandigheden bouw

bouwterrein Disnet

vliesgevel opbouw

egaliseren betonvloer

betonvloer

slijtlaag betonvloer

vliesgevel opbouw

dak-bedekking

monteren dakpanelen

monteren dakpanelen

monteren dakpanelen

monteren dakpanelen

Kabels installatie

Kabels leggen

Kabels onder de betonvloer

Kabels in de grond weggewerkt

zetwerk aanbrengen

constructie gereed

wandbeplating

pvc dakbedekking

disnet in aanbouw

disnet beplating

dak duurzaam pvc

dakbedekking pvc

constructie medewerkers

beplating disnet

kanaalplaten verdieping

stort naden vloer

begane grond disnet

 

beton storten

vloer storten disnet

beton om vloerplaten af te dichten

beton storten

 

kantplanken

constructie disnet

constructie in opbouw

locatie aan de snelweg

opnames bouw disnet

 

voortgang bouw

voortgang bouw

opbouw hal

ruimte hal

dakplaten

constructie disnet

panelen lossen

dakbeplating

Beplating op maat maken

lossen staal

constructie kantoren

constructie plaatsen

opnames drone

opname disnet

constructie

Dockleveler maken

laaddock

bouw groothandel

storten dockleveler

storten laaddock

boorpalen ten behoeve van de fundering

grondwerk disnet

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo