Pagina wordt geladen ...
zoeken

Bitumen (dakleer)

Voor reparaties maar ook voor nieuw te leggen bitumen daken bent u bij gebr. Middelveld aan het juiste adres. U kiest met bitumen voor een duurzame  oplossing op uw (platte) dak.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Voor platte of lichthellende daken

Bitumen dakbedekking wordt veel toegepast op platte of licht hellende daken.

Vaak verwarren mensen een bitumen dakbedekking met dakbedekking van teer, teer mag niet meer gebruikt worden in dakbedekking sinds 1983. Bitumen wordt verkregen uit ruwe aardolie. Het heeft een lange levensduur en een hoge waterdichtheid, daarnaast is het goed te verwerken.

Er zijn mogelijkheden om uw bitumen dakbedekking een langere levensduur te geven.

  • Jaarlijks onderhoud
  • Kiezels (door een laagje kiezels wordt de dakbedekking minder blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals UV-straling)
  • Groendak
     

Aanbrengen met gasbrander

Ondanks het feit dat bitumen veel voordelen heeft, heeft het uiteraard ook nadelen. Een nadeel van dakleer is dat het met een gasbrander op je dak moet worden aangebracht. Menig plat dak van woning of bedrijfspand heeft hierdoor brandschade opgelopen of nog erger is helemaal tot de grond toe afgebrand.

De eisen die aan de reparatie van bitumen dakbedekking werden gesteld werden daarom steeds strenger. Al enige jaren is het zelfs verboden om te branden met een gasbrander langs de randen van het dak. Verzekeraars verbieden dit en hebben de premie’s voor het dekken van brandschade bij aanleg van bitumen dakbedekking torenhoog gemaakt. Als dit bij u van toepassing is moet er gekozen worden voor een andere soort dakbedekking. U kunt in dit geval kiezen voor bijvoorbeeld EPDM, wij kunnen u hierin adviseren.

Op een gegeven moment zal er door weersinvloeden (UV-straling, vocht) verwering in het bitumen ontstaan. Hierdoor ontstaat lichte scheurvorming/craquelé (haarscheuren en verharding in de bovenlaag). De bitumen kan de beweging van de ondergrond niet meer volgen en zal dan barsten.

Moet uw bitumen dak gerepareerd of vervangen worden? Ook dan bent u bij gebr. Middelveld aan het juiste adres.

dakbeplating loods met kraanbaan

Dakbedekking bedrijfspand Conrad Stanen

De dakbeplating zal bestaan uit ongeïsoleerd dakplaten 135R/9300 mm, deze worden bevestigd met schietnagels en teksen. Het dak wordt rondom afgewerkt met sendzimir verzinkte hoeklijnen om te voorkomen dat de dakbedekking die daarboven wordt gemonteerd verzakt.

Daarboven komt een damp remmende laag van PE folie en cannelurevullingen. Hierop wordt EPS isolatie los gelegd in halfsteens verband. Afgewerkt met een onderlaag Royalbase geschroefd in de ondergrond en als toplaag Royalgum bitumen dakbedekking.

Er worden 4 hemelwaterafvoeren ingewerkt met een extra plakstuk van bitumen deze worden aangesloten op het schoonwater riool. Verder worden 4 noodoverlopen waterdicht ingewerkt.

Meer weten over bitumen of andere dakbedekking?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek?

Neemt u gerust contact met ons op!

Contact

Meer over platte daken

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo