Pagina wordt geladen ...
zoeken

Felswerk

Met het felssysteem wordt er een waterdichte bekleding voor uw dak of gevel gemaakt. Dit systeem biedt alle mogelijkheden om aansluiting te krijgen met andere systemen en bouwelementen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

montage felswerk

Wat is Felswerk?

Felswerk kan in zink, koper, lood,  kleurgecoat staal worden uitgevoerd.

Met het felssysteem wordt er een waterdichte bekleding voor uw dak of gevel gemaakt. Dit systeem biedt alle mogelijkheden om aansluiting te krijgen met andere systemen en bouwelementen.

Felsen is afgeleid van het duitse woord ‘Falz’ vouw betekend. Felsen betekend dus: vouwen. Het materiaal wordt zo “in elkaar gevouwen” dat er een waterdichte verbinding ontstaat. Bij Felswerk worden platen materiaal in de lengterichting met staande felsverbindingen (felsnaden) aan elkaar verbonden. De baanbreedte die gebruikt mag worden is afhankelijk van de hoogte van het dak en de windbelasting.

De felsnaad is de verbinding tussen de verschillende delen. Het materiaal wordt omgebogen, bij voorkeur is dit een enkele verbinding. Er wordt geschroefd en het materiaal wordt niet doorboord. Wel wordt er gesoldeerd aan de bijbehorende afwerklijsten en verholen goten.

ventilatie felswerk 

Bevestiging felswerk

Het materiaal wordt met een klang bevestigd. en wordt dan in de verbinding meegefelst. Een klang is een kleine strook die aan de ene kant op de ondergrond wordt vastgezet (genageld) en waaronder aan de andere kant het plaatdeel wordt geschoven.

Het materiaal zet uit bij temperatuursveranderingen en daarom worden er vaste klangen (fixatie klangen) en schuivende klangen gebruikt. De vaste klangen zet, zoals de naam al zegt, de felsbaan vast, de schuivende klangen zorgen er voor dat uitzetting in de lengterichting mogelijk is.

Felswerk moet worden gemonteerd op hout met ruimte er tussen. Er moet namelijk ventilatie zijn omdat het felswerk dan kan krimpen en uitzetten.

felswerk 

Felswerk in combinatie met een rieten dak

Als u felswerk aan uw woning wilt en u kiest voor een rieten dak kan er niet gekozen worden voor zinken felswerk. Zink kan niet worden toegepast omdat bij regen op het rieten dak kiezelzuur ontstaat en dit tast het zink aan.

Koper felswerk kan wel toegepast worden in combinatie met een rieten dak.

 Zinken felswerk

Zinken felswerk

Eerst worden er houten latten aangebracht om hierover heen het zinkwerk te monteren. Het felswerk moet namelijk kunnen ventileren. Wij hebben deze accommodatie ten behoeve van een woongroep voorzien van felswerk. Het felswerk heeft een unieke uitstraling. 

Zinken felswerk 

Meer informatie over felswerk?

Zoals al gezegd kan het felswerk in verschillende materialen worden uitgevoerd. Wij adviseren u graag op dit gebied.

Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Meer over zink,koper 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo