Pagina wordt geladen ...
zoeken

EPDM dakbedekking

Een 100% dicht dak. Dit kunt u bereiken door de toepassing van EPDM dakbedekking. EPDM is zeer geschikt voor platte of licht hellende daken. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Eigenschappen van EPDM

EPDM is van nature UV-OZON bestendig en heeft dus een uitstekende weerstand tegen extreme weersinvloeden (kan temperaturen verdragen van -30 tot 130 graden Celsius), het heeft een verwachte levensduur van ruim boven de 40 jaar.

Daarnaast kent het ook nog eens een snelle verwerking en heeft een licht gewicht. Een misverstand is dat EPDM een nieuw product is, dit is niet het geval, het bestaat namelijk al zo’n 60 jaar maar deed begin jaren 90 langzaam zijn intrede.

EPDM staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen Monomeer, het is een dun maar ijzersterk laagje waterdicht synthetisch rubber. EPDM is zowel onder ijskoude omstandigheden als in verzengende hitte, en uiteraard alle temperaturen daartussen flexibel te verwerken, het heeft een rek van 400%. EPDM wordt aangebracht door het te verlijmen of te föhnen. De eigenschappen van dit rubber zijn zeer gunstig. Het is worteldoorgroei bestendig en recyclebaar.

EPDM leggen

Als ondergrond van EPDM kan o.a. gebruik gemaakt worden van hout, bitumendakbedekking, lood, zink, gecacheerde isolatieplaten. De ondergrond waar de EPDM op gelegd wordt moet goed schoon zijn.

Bij de EPDM dakbedekking wordt ook gebruik gemaakt van allerlei  hulpstukken zoals o.a.: hemelwaterafvoeren, dakdoorvoeren, profielringen, muurkragen, daktrimmen, manchetten.

EPDM wordt in veel kwaliteiten geproduceerd. De prijs is uiteraard afhankelijk van deze kwaliteit, deze wordt mede bepaald door de samenstelling van het rubbercompound en ook de dikte van het materiaal is van belang.

Let op!!!  of het om Amerikaanse of Europese EPDM gaat. Amerikaanse wordt goedkoper geproduceerd dan de Europese versie, het product is eigenlijk nog niet voltooid en bevat nog talkresten. Amerikaanse EPDM heeft bij verwerking veel meer nabewerking en hulpmiddelen waardoor u uiteindelijk met Europese EPDM beter af bent.

Naast EPDM kunt u ook voor bitumen kiezen, wij kunnen u hierin uiteraard adviseren.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek?

Neemt u gerust contact met ons op!

Contact

Meer over platte daken

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo