Pagina wordt geladen ...
zoeken

Bouwen van een loods aansluitend aan de bestaande gebouwen

Tussen drie bestaande gebouwen hebben wij een loods gebouwd. De loods met een oppervlakte van 1976 m² heeft een nokhoogte van 12,6 m en een goothoogte van 5,5 m. De loods is geplaatst op de plaats waar de oude schuur stond. Wij hebben de asbestsanering van deze schuur verzorgd.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Werk in uitvoering loods bouwen

Loods aansluitend aan bestaande gebouwen

Deze loods is gebouwd tussen drie bestaande gebouwen welke allemaal aansluiten op de nieuwe loods. Op de plaats waar de nieuwe loods moest komen stond nog een schuur. Wij hebben de asbestsanering van deze schuur verzorgd en de opdrachtgever heeft de sloop van de schuur in eigen beheer gedaan.

De vergunningaanvragen en de fundering van dit project zijn niet door ons verzorgd. Het ankerplan is wel door ons gemaakt en wij hebben ook de ankers geleverd.

Grote vrije overspanning

Grote vrije overspanning

We hebben met een Total station de bestaande schuren ingemeten.

Dit hebben wij gedaan omdat wij zo een goede overgang konden realiseren tussen de nieuwe loods en de bestaande gebouwen. In de nieuwe situatie loopt het dakvlak precies over vanaf het bestaande pand. De constructie bestaat uit 9 hoofdspanten en twee eindspanten.  De vrije overspanning van deze loods is ca. 33 meter.

Windgebied

Omdat dit project in een windgebied 2 staat wordt gebruik gemaakt van een zware constructie.

De losse delen van de constructie zijn thermisch verzinkt en worden op de bouwplaats aan elkaar bevestigd met thermisch verzinkte bouten en moeren.

Onderslagconstructie

In de zijgevel hebben wij aan de ene zijde 2 Novoferm geïsoleerde overheaddeuren en aan de andere zijde 1 overheaddeur geplaatst.

Ook zijn er twee kunststof kozijnen met HR++ glas geleverd en geplaatst. Waar we in de berekeningen specifiek rekening mee moesten houden is het feit dat de overheaddeuren een afmeting hebben van 8 meter breed. De spant kan dus niet worden ondersteund door een kolom, daarom is er gebruik gemaakt van een onderslagconstructie.

Wandbeplating

De wandbeplating van de loods bestaat aan de onderzijde uit geïsoleerde prefab betonpanelen met een metsel motief.

Deze betonpanelen zijn tussen de spantbenen (kolommen) geplaatst. Voor de betonpanelen is gekozen omdat deze minder snel beschadigen dan de sandwichpanelen, de stortzijde van de panelen is onafgewerkt.

dakbeplating

Dakbeplating

De dakbeplating bestaat uit 2070 m2 geïsoleerde (PIR) 3-kroons dakpanelen, 80 mm dik, met aan de buitenzijde een standaard plastisol coating.

Voor de waterafvoer hebben wij ca. 74 meter aluminium getrokken bakgoot, in een standaard kleur, en ca. 90 meter hemelwaterafvoer rond 100 mm geleverd en gemonteerd. De hemelwaterafvoer is tot aan het maaiveld.

Voor dit project hebben wij de stalen gordingen en wandregels, de prefab betonpanelen voorzien van steenmotief, dak en gevelbeplating, goten, deuren en ramen, en overheaddeuren, ventilatieroosters en putroosters geleverd.

Wij mochten dit project verzorgen voor onze opdrachtgever in Lutjewinkel.

Bouwen tussen bestaande gebouwen?

Wilt u bouwen tussen bestaande gebouwen?

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

contact


Projecten hallenbouw

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.