Pagina wordt geladen ...
zoeken

schade gevelbeplating 

Schade of beschadiging dak en gevel

Gebr. Middelveld is o.a. gespecialiseerd in reparatie en herstel van dak- en gevelelementen bij beschadiging zoals afgewaaide daken  afgewaaide gevelplaten als gevolg van:

  • Storm
  • Krassen
  • Deuken etc.

Meer over schade

TOT HIER PLAATSEN OP DE PAGINA Dak en Gevel ( en dan naar deze pagina verwijzen)

 

 

Schade aan dak en gevel bij stallen, hallen en loodsen


Bijna iedere eigenaar van een pand met damwandplaten of sandwichpanelen loopt er vroeg of laat een keer tegenaan:schade!  Gebr. Middelveld BV kan u behulpzaam zijn bij het repareren van schades bij:

  • bedrijfshallen
  • stallen
  • overkappingen
  • schuren en loodsen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

schade gevel auto

Oorzaken schade of beschadiging dak en gevel

Schades kunnen zomaar ontstaan: Een afgewaaide tak, even niet opletten met inparkeren, een deur die er door de wind tegenaan slaat.

Een deuk of kras is zo gemaakt.

schade gevelbeplating

Wat voor schades?

Er zijn diverse soorten schades mogelijk zoals:

  • schade aan de gevel of gevelbeplating
  • schades aan het dak of dakbeplating
  • schade aan afwerkstukken of zetwerk

schade pand wandbeplating


Herstellen en repareren damwandplaten of sandwichpanelen

Herstellen van damwandplaten en sandwichpanelen is lastig.

Repareren is in sommige gevallen mogelijk, maar meestal is vervanging de snelste en goedkoopste oplossing. Dat lijkt simpeler dan het soms is.

Wat voor beplating heeft u?

Vaak blijken gebouweigenaren namelijk geen idee te hebben wat voor type platen ze aan hun pand hebben zitten.

Dat de diverse fabrikanten allemaal ook nog eens hun eigen specifieke profilering met bijbehorende maatvoering produceren, maakt het lastig om te achterhalen waar je een nieuwe plaat überhaupt zou kúnnen bestellen. Is het nu een 19, 20, 30, 32, 35, 40 of 45-profiel? Hoe breed zijn de diverse vlakken en hoever liggen ze hart op hart uit elkaar?

En dan hebben we het nog niet eens over de kleur: welk type coating zit er op en welke kleur is het nu precies? Het is vaak een hele puzzeltocht om de antwoorden te vinden. Bij Gebr. Middelveld zijn wij bekend met alle fabrikanten en de talloze verschillende typen en kleuren damwand die ze produceren en kunnen u hierbij dus goed helpen.

schade afwerkstukken 

Reparatie afwerkstukken of zetwerk

Ook de afwerkstukken (meestal zetwerk genoemd) die bij zowel damwand als sandwichpanelen worden gebruikt beschadigen regelmatig.

Denk bijvoorbeeld aan lekdorpels, waterslagen, dakkappen, windveren en dagstukken bij kozijnen of overheaddeuren. Dit zijn doorgaans op maat gemaakte passtukken die zorgen voor de finishing touch van uw pand. Als deze beschadigd raken, oogt een pand al snel onverzorgd en afgeleefd. Terwijl vervanging in de meeste gevallen snel en relatief goedkoop te realiseren is. Doordat wij jaarlijks vele kilometers aan zetwerk monteren, kunnen wij dit materiaal scherp inkopen én aanbieden.

Zetwerk

schade hallen

Montage en vervanging beplating

Het juist monteren van damwandplaten en sandwichpanelen plus de bijbehorende afwerkstukken is iets waar door veel mensen vaak erg makkelijk over wordt gedacht. Hoe moeilijk kan het zijn, toch?

In de praktijk blijkt het toch een stuk lastiger dan menigeen denkt. Zelfs diverse aannemers die zelf heel veel kunnen, laten de montage van deze materialen toch liever over aan de ervaren monteurs van Gebr. Middelveld. Een paar platen monteren lijkt zo eenvoudig, maar hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat een en ander niet gaat vertanden doordat de achterconstructie niet recht is?

Hoe maakt u de platen netjes op maat ter plaatse van deuren, kozijnen of andere onderbrekingen in een gevel? En de afwerkstukken, hoe kun je die nu het mooist inmeten en monteren? Een lekdorpel bijvoorbeeld: hoe knipt en vouwt u die netjes als u ergens de hoek omgaat met de beplating? Het zijn zaken die vaak niet de aandacht krijgen die ze verdienen, terwijl het eindresultaat er voor een groot deel van afhangt.

Meer informatie of advies?

Gebr. Middelveld is o.a. gespecialiseerd in reparatie en herstel van dak- en gevelelementen bij beschadiging. Wij zijn actief in de utiliteitsbouw en industriebouw.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neemt u gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op

Meer over Dak & Gevelelementen

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

internet marketing dotsolutions