Pagina wordt geladen ...
zoeken

Tiny House

U hoort er de laatste tijd waarschijnlijk steeds meer over. Het idee van een Tiny house is overgewaaid uit Amerika. Ook in Nederland wordt het "kleine huis" steeds populairder.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Tiny house

Wat is een Tiny House?

De naam zegt het al. Een Tiny House is een klein huis. Een huis tussen de 10 en de 50 vierkante meter met alles er in wat een mens nodig heeft.

Een tiny house is zelfvoorzienend en 'off-the-grid' te maken, zo ben je dus niet afhankelijk van derden voor je elektra en water.

De elektriciteit kun je opwekken door zonnepanelen. Het water dat je nodig hebt komt uit de lucht en wordt gefilterd. Een volwaardige woning dus.

Waarom een Tiny house?

Uiteraard is een Tiny house niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen willen ruimte en luxe om zich heen, en voelen zich prima in een huis met een hypotheek.

Maar er is ook een andere categorie mensen. Deze mensen willen financieel zoveel mogelijk onafhankelijk zijn. Veelal is een Tiny house hypotheekvrij.

Lagere maandlasten dus, vooral als je huis ook nog eens zelfvoorzienend is. Dit geeft een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

Tiny house

Ruimte indelen en zo goed mogelijk benutten

Geen 30 paar schoenen, en een boekenkast vol boeken! maar nadenken over wat je echt nodig hebt en wat echt belangrijk voor je is. Er is niet veel ruimte dus je moet kritisch zijn.

Je kunt het "kleine huis" zo effectief mogelijk indelen zodat de ruimte die er is zo goed mogelijk gebruikt kan worden.

Wat kunnen wij voor u betekenen bij het bouwen van een Tiny house?

Samen met ons kunt u uw "droom" omzetten naar een ontwerp. Twee verdiepingen? Geen probleem, wij maken een trap op maat.

Goed geïsoleerde wandbeplating, ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Gebr. Middelveld levert maatwerk. Waarschijnlijk heeft u al een ontwerp in uw hoofd. Wij kunnen dit ontwerp in ons tekenpakket Tekla Structures zetten en er een drie dimensionaal model van maken. Zo krijgt u een goed idee hoe uw ontwerp er uit komt te zien.

Wij kunnen de constructie en de beplating leveren, maar ook de materialen voor het installatiewerk.

En heeft u ook bedacht hoe u uw tiny house wilt verwarmen of juist koelen? Hoe komt u aan elektriciteit? Hoe maken wij uw kleine woning aardgasvrij?

Allemaal onderwerpen waar wij verstand van hebben.

Meer over zonnepanelen

 

Installatietechniek tiny house

Installatietechniek Tiny House

Op bovenstaande foto ziet u een Tiny House dat "kant en klaar" is geplaatst. Wij hebben het sanitair aangesloten en zorggedragen voor de aansluiting op elektra en water. De riolering is ook door ons aangelegd en aangesloten op de bestaande riolering. Voor de aansluiting van het elektra waren aanpassingen nodig in de bestaande meterkast.

Tiny house

Kunnen wij wat voor u betekenen?

Wellicht kunnen wij iets voor u betekenen. Wilt u meer informatie?

Neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer over woningbouw

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo