Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684

Tiny House

U hoort er de laatste tijd waarschijnlijk steeds meer over. Het idee van een Tiny house is overgewaaid uit Amerika. Ook in Nederland wordt het “kleine huis” steeds populairder.

Wat is een Tiny House?

Tiny house

De naam zegt het al. Een Tiny House is een klein huis. Een huis tussen de 10 en de 50 vierkante meter met alles er in wat een mens nodig heeft.

Een tiny house is zelfvoorzienend en ‘off-the-grid’ te maken, zo ben je dus niet afhankelijk van derden voor je elektra en water.

De elektriciteit kun je opwekken door zonnepanelen. Het water dat je nodig hebt komt uit de lucht en wordt gefilterd. Een volwaardige woning dus.

 

Waarom een Tiny house?

gevoel van vrijheid

Uiteraard is een Tiny house niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen willen ruimte en luxe om zich heen, en voelen zich prima in een huis met een hypotheek.

Maar er is ook een andere categorie mensen. Deze mensen willen financieel zoveel mogelijk onafhankelijk zijn. Veelal is een Tiny house hypotheekvrij.

Lagere maandlasten dus, vooral als je huis ook nog eens zelfvoorzienend is. Dit geeft een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. 

 

Ruimte indelen en zo goed mogelijk benutten

Indeling is belangrijk

Geen 30 paar schoenen, en een boekenkast vol boeken! maar nadenken over wat je echt nodig hebt en wat echt belangrijk voor je is. Er is niet veel ruimte dus je moet kritisch zijn.

Je kunt het “kleine huis” zo effectief mogelijk indelen zodat de ruimte die er is zo goed mogelijk gebruikt kan worden. 

 

Wat kunnen wij voor u betekenen bij het bouwen van een Tiny house?

Uw eigen tiny house

Samen met ons kunt u uw “droom” omzetten naar een ontwerp. Twee verdiepingen? Geen probleem, wij maken een trap op maat.

Goed geïsoleerde wandbeplating, ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Gebr. Middelveld levert maatwerk. Waarschijnlijk heeft u al een ontwerp in uw hoofd. Wij kunnen dit ontwerp in ons tekenpakket Tekla Structures zetten en er een drie dimensionaal model van maken. Zo krijgt u een goed idee hoe uw ontwerp er uit komt te zien.

Wij kunnen de constructie en de beplating leveren, maar ook de materialen voor het installatiewerk.

En heeft u ook bedacht hoe u uw tiny house wilt verwarmen of juist koelen? Hoe komt u aan elektriciteit? Hoe maken wij uw kleine woning aardgasvrij?

Allemaal onderwerpen waar wij verstand van hebben.

Meer over zonnepanelen

 

Kunnen wij wat voor u betekenen?

Afbeelding

Wellicht kunnen wij iets voor u betekenen. Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.

 

 

Meer over woningbouw