Pagina wordt geladen ...
zoeken

Woningaanpassing gehandicapten en ouderen: WMO of WLZ

Woningaanpassing gehandicapten en ouderen: WMO,  WLZ, PGB of bij letselschade?. Wilt u de woning aanpassen omdat u een beperking hebt of vanwege een handicap of leeftijd? Ook bij letselschade kan woningaanpassing van belang zijn. Gebr. Middelveld kan u van dienst zijn met tal van aanpassingen bijvoorbeeld bij het toilet, de badkamer of bij de keuken. Maar ook kunt u de woning toegankelijk maken voor rolstoel of rollator o.a. via oprijplaten of drempelplaten.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

wmo aanpassing

Wat voor aanpassingen zijn mogelijk?

Er zijn diverse aanpassingen mogelijk vanuit de WMO. Zoals:

  • Verlagen of wegnemen drempels.
  • Verlagen van de keuken (aanrechtblad, kooktoestellen etc.)
  • Aanpassingen van de lichtschakelaars en stopcontacten op zithoogte.
  • Plaatsen van douchestoel of badlift.
  • Aanpassen spiegels: verlagen spiegels of kantelbare spiegels.
  • Aanpassen toilet: verhogen toilet of verlagen toiletpot, plaatsen beugels of toiletstoel.
  • Plaatsen elektrische deuropener.
  • Aanpassen deuren.
  • Plaatsen lichtflitsbel.
  • Traplift

Op de foto ziet u een project waarbij wij een aanpassing van de woning verzorgden die vanuit de WMO werd vergoed zoals een aangepast toilet, spiegels, handgrepen etc.

WMO of WLZ

Mensen met een beperking kunnen langer zelfstandig wonen wanneer de woning wordt aangepast. Daarom vergoeden gemeenten woningaanpassing via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015) of via de Wet Langdurige Zorg. Uiteraard moet dit aan tal van voorwaarden voldoen. Vergoeding is soms ook mogelijk via de zorgverzekeraar. Bekijk ook de website van de Rijksoverheid over woningaanpassing .

Hoe verloopt de procedure voor aanvraag woningaanpassing via de WMO?

De aanvraag voor woningaanpassing verloopt via het WMO loket van uw gemeente. Uiteraard vindt de beoordeling ook plaats door uw gemeente. Indien wordt vastgesteld dat woningaanpassing noodzakelijk is, worden er offertes aangevraagd bij bedrijven die de woningaanpassing kunnen uitvoeren.

Eenmalige aanpassing vanuit de PGB

Vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) zijn ook aanpassingen mogelijk in uw woning. Dit zijn eenmalige voorzieningen. Betaling vindt plaats vanuit de gemeente aan de budgethouder. UIteraard zijn er tal van voorwaarden aan verbonden en dient u goedkeuring van de gemeente te hebben.

Meer over installatie sanitair

traanplaat 

Woning toegankelijk maken voor rolstoelen of rollators: drempelplaten en oprijplaten

Een aanpassing in uw woning kan ook door uw woning toegankelijk te maken voor rolstoelen of rollators. Gebr. Middelveld maakt drempelplaten en oprijplaten van traanplaat waardoor de toegankelijkheid wordt vergroot. Toepassingen zijn divers en maken wij op maat.

traplift trapleuning 

Aanpassing trapleuning bij traplift


Soms moet de trap of trapleuning aangepast worden om een traplift te kunnen plaatsen.

Hier treft u een voorbeeld van een project dat wij uitvoerden.

Aanpassing trapleuning ivm traplift

Letselschade

Ook bij letselschade kan woningaanpassing noodzakelijk zijn. Vergoeding van de kosten zal dan vanuit de verzekeraar moeten plaatsvinden omdat vergoeding vanuit de WMO in dat geval niet mogelijk is.

Offerte aanvragen?

Gebr. Middelveld BV is specialist in sanitaire installaties. Dat varieert van het plaatsen van wastafels, douchecabines, kooktoestellen in de keuken tot aanpassingen van elektra, gas en water. Graag denken wij met u mee en maken we een offerte voor u opmaat.

Gebr. Middelveld installatietechniek is gevestigd in de regio Hoogeveen. Wilt u meer informatie of advies over aanpassingen in uw woning? Neemt u gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Woningbouw

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo